Workshops

Zondagmiddag 28 juni en 12 juli 2015 is er weer een workshop Arabische Kalligrafie

workshop Arabische kalligrafieZelf een Arabische kalligrafie maken aan de hand van van voorbeelden, keus uit verschillende materialen.

Kennis van het Arabisch schrift is niet nodig

13.00-17.00 uur.

Grote Houtstraat 20 A, Haarlem
Prijs: 17,50 inclusief materiaal.
Docent: Evelien Gargasch Bakker

Graag vooraf aanmelden door een mail te sturen naar

arabische.kalligrafie@gmail.com

 

Een workshop Arabische Kalligrafie start zondag 23 november 2014

workshop Arabische kalligrafie
zondag 23 nov.
13.00- 16.00
kosten: 22,50 euro
Grote Houtstraat 20A
2011SN Haarlem

svp aanmelden per mail

Een workshop ‘Arabische kalligrafie’ is geschikt voor wie er maar zin in heeft. Kennis van het Arabische schrift is niet nodig en je hoeft ook geen ervaring te hebben in schilderen of mooi schrijven, zelfs een vaste hand is geen ‘must’. Wil je een bijzondere activiteit tijdens een familiebijeenkomst, een verjaardag, een vriendinnenfeestje, wil je kaartjes maken voor feestdagen, wenskaartjes maken, een bedrijfsmiddag, inspiratie voor een schilderles op school, ben je man of ben je vrouw, jong of oud. Of wil je misschien gewoon eens kennis maken met de Arabische kalligrafie. Voor iedereen is er een kalligrafieworkshop op maat. Het bezig zijn, het opgaan in het moment, de inspiratie en concentratie staan voorop. Gezelligheid en een goede sfeer zijn daarbij voorwaarde. Het resultaat op papier is geen doel. Dat er met deze manier van werken vaak verrassende en mooie resultaten ontstaan is een mooi cadeau als toegift.

De inhoud van de Workshop

De workshops kunnen nogal uiteenlopen wat benadering betreft. Zo kan de nadruk liggen op creativiteit, op het samenwerken aan een gezamenlijk eindwerk, op de compositie, op de letters, op het woord, op bezinning, de innerlijke stem, op de techniek.

We werken aan de hand van voorbeelden. Je kunt kiezen uit o.a. de volgende woorden:?liefde, vrijheid, vrede, waarheid, geduld, bezinning/reflectie, gefeliciteerd, fijne feestdagen, Allah. ?En als voorbeeld is er ook het  achtvoudige pad uit het Boeddhisme: ?Het juiste begrip, de juiste gedachten, de juiste woorden, het juiste handelen, het juiste werken, juiste inspanning, juiste aandacht, juiste concentratie.

Heb je belangstelling voor een workshop? Stuur me dan een mail waarin je laat weten wat je wensen zijn. Dan maak ik een aanbod en neem ik contact met je op.