Chi Neng

IN BALANS EN VITAAL MET CHI NENG QIGONG.

Chi Neng Qigong (of Zhineng Qigong) wordt ook wel Chinese Yoga genoemd. Het is een Qigong vorm die zich vooral richt op het jezelf zo gezond mogelijk maken. Een soort Yoga en mindfulness ineen.

De  eenvoudige oefeningen die je uitvoert  in  een geconcentreerde  staat,  laten je energie (Qi)  stromen. Hierna voel je je  ontspannen, soepel en krachtig. Je komt beter in contact met jezelf en met je lichaam, je komt in balans. Je leert je eigen energie te beheren op alle levensgebieden; fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel (zie: www.chineng.nl).

Je beweegt vanuit ontspanning, forceert niet.  Tijdens de oefeningen worden de gewrichten niet belast waardoor het ook voor mensen met gewrichtsklachten toegankelijk is. Op een milde manier verleg je je grenzen. Je onderzoekt  de onbegrensde ruimte van  je eigen lichaam en geest en alles om je heen.

Als je veel sport helpt chi neng je je prestaties te verbeteren door je  goed te focussen, je energie zo efficiënt mogelijk te gebruiken en blessures te voorkomen.

Als je graag wil bewegen maar niet meer weet hoe dat kan zonder meer pijn of klachten te krijgen, dan leer je door deze oefeningen wat je nog wel kan en dat je dat nog kunt  ontwikkelen.

Het is een investering in jezelf, in je gezondheid (waarmee je  ziektekosten bespaart J), het verbetert je kwaliteit van leven op alle levensterreinen. Je wordt er gewoon gelukkiger  van! En daarmee  doe je iets voor jezelf en  je omgeving!

Zie hieronder voor praktische informatie, opgeven en lestijden

DE LESSEN

Tijdens de lessen leer je een aantal oefeningen en is er aandacht voor de theorie. De meeste oefeningen bestaan uit bewegingen waarbij je aandacht steeds van heel ver weg, naar heel diep naar binnen gaat.

Je leert de fysieke vorm van de bewegingen aan en je leert je daarbij te richten op de beweging in  jezelf. Je leert de wijsheid van je lichaam te vinden en te gebruiken. Je leert de blokkades in je lichaam te vinden die je lichaam als herinneringen  aan  niet goed verwerkte emoties bewaart. En je leert die blokkades op te heffen.

Na een aantal lessen ken je de oefeningen goed genoeg om zelf thuis mee te oefenen.

Er is een boekje met een CD  waarin je meer over Chi Neng kunt lezen en  waarmee je zelf thuis kunt oefenen:  ‘Chi Neng Qigong,  geïnspireerd en ontspannen leven’,  Patricia van Walstijn. Te bestellen via www.chineng.nl

CHI NENG QIGONG,  PRAKTISCH:

Wanneer : Elke maandagavond van 18:30 tot 19:45 u.  (m.u.v. de schoolvakanties) Zaal open om 18:10 u.

Waar:  Jansstraat 64, zaal van Budovereniging ‘In de Toelast’, Haarlem.

Kleding: Iets waar je gemakkelijk in beweegt. Neem warme sokken of sloffen mee (er mogen geen schoenen in de zaal).

Kosten: Heel seizoen (34 lessen) € 222,00  bij betaling ineens; 10 aaneengesloten lessen: 80,00;  10 lessenkaart: € 100,- (1 seizoen geldig) Proefles: gratis.

Losse lessen soms mogelijk  in overleg.

Privé-les/groepsles.  Privé-les of les voor een groep op aanvraag is mogelijk, informeer vrijblijvend.

Graag voor je komt  even contact opnemen.

Mijn gegevens: Evelien Gargasch Bakker.

M: 0646096042

E: gevelien@chello.nl

S: www.chi-nenghaarlem.nl